Reisgidsen Portugal

Reisgidsen Portugal

Op deze pagina vind je een overzicht van goede, praktische wandelgidsen, reisgidsen en andere boeken over Portugal. Boeken waar wij zelf enthousiast over zijn en aan kunnen raden.

Noord Portugal
wandelgids

De reeks Wandelen in Portugal uitgegeven door Op Lemen Voeten bestaat uit een aantal goede wandelgidsjes met mooie wandelingen en bruikbare informatie. Voetwijzer nr. 9 beschrijft 26 wandelingen door Porto, Minho, Alto Douro, Trás-os-Montes & Beira.
Prijs: € 15,40

Hart van Portugal
wandelgids

De reeks Wandelen in Portugal uitgegeven door Op Lemen Voeten bestaat uit een aantal goede wandelgidsjes met mooie wandelingen en bruikbare informatie.
Voetwijzer nr. 13 beschrijft 25 wandelingen door Lissabon, Estremadura, Coimbra en Beira. Prijs: € 15,40

Midden Portugal
wandelgids

De reeks Wandelen in Portugal uitgegeven door Op Lemen Voeten bestaat uit een aantal goede wandelgidsjes met mooie wandelingen en bruikbare informatie.
Voetwijzer nr. 11 beschrijft 25 wandelingen door de prachtige Serra de Estrela en Beira interior.
Prijs: € 15,40

Zuid Portugal
wandelgids

De reeks Wandelen in Portugal uitgegeven door Op Lemen Voeten bestaat uit een aantal goede wandelgidsjes met mooie wandelingen en bruikbare informatie.
Voetwijzer nr. 12 beschrijft 28 wandelingen in de mooie en dunbevolkte Alentejo.
Prijs: € 15,40

Algarve
wandelgids

De reeks Wandelen in Portugal uitgegeven door Op Lemen Voeten bestaat uit een aantal goede wandelgidsjes met mooie wandelingen en bruikbare informatie.
Voetwijzer nr. 14 beschrijft 28 wandelingen in de Algarve.
Prijs: € 15,40

Algarve
wandelgids

Deze Rother wandelgids beschrijft de 50 mooiste kust- en bergwandelingen in de Algarve. Er zijn wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden. Prijs: 16,95.

Caminho Portugues
wandelgids

Deze Rother wandelgids beschrijft de Portugese Sint-Jacobsroute van Porto via Barcelos, Valença, Tui en Pontevedra tot aan Santiago de Compostela en het vervolg van de route naar Finisterre en Muxía. Prijs: € 16,95.

Discover Wild Portugal

Azoren
wandelgids

Deze Rother wandelgids beschrijft de 77 mooiste kust- en bergwandelingen voor een prachtige wandelvakantie op de Azoren. Alle wandelroutes zijn voorzien van gedetailleerde kaarten, onmisbare hoogteprofielen en uitgebreide routebeschrijvingen.
Prijs: € 17,95

Madeira
wandelgids

De Rother wandelgids Madeira bevat 50 wandelingen door de overweldigende natuur van het Portugese ‘bloemeneiland’. De wandelingen zijn voorzien van goede routebeschrijvingen, gedetailleerde wandelkaarten & hoogteprofielen.
Prijs: € 16,95

Madeira
wandel- en fietskaart

Dubbelzijdige praktische wandel- en vrijetijdskaart met veel toeristische tips, stadsplattegronden, fietspaden en mountainbikeroutes op Madeira. Je vindt op deze kaart tevens GPS-punten & ski- en langlaufroutes.
Prijs: € 12,99

BoekenBoeken

Madeira
natuurgids

De Crossbill Guides zijn prachtige Engelstalige natuurgidsen volop informatie en tips.
“The guide gives plenty of information to discover Madeira and Porto Santo plus the ocean and the islands. The book is complemented with chapters on landscape, geology, history, flora and fauna and tips to observe wildlife.”
Prijs: ca. € 30,00

South Portugal
natuurgids

De Crossbill Guides zijn prachtige Engelstalige natuurgidsen met volop informatie en tips.
“This book describes the flora and fauna, landscape and traditional land use of South Portugal plus 21 detailed routes and around 50 sites with specific suggestions on where and how to find the birds, wildlife and flora.”
Prijs: ca. € 30,00

Zuid Portugal
Wilde bloemen – Algarve

Field Guide to the Wild Flowers of the Algarve is the most comprehensive identification guide to the rich Mediterranean flora of the Algarve region of southern Portugal, including the Cape St. Vincent Peninsula National Park, an area of immense botanical importance with numerous endemic and rare species.
Prijs: € 45,00

Rustiek kamperen

De gids voor liefhebbers van kleinschalig kamperen in de natuur van Spanje en Portugal. Van de groene Pyreneeën tot de witte dorpen in Andalusië en van de Algarve tot Porto, overal is een prachtig gelegen, natuurlijk terrein gevonden met als selectiecriteria: rust, ruimte, omgeving, ontvangst, kleinschaligheid en sfeer.
Prijs; € 14,95

Reisgids Portugal

Eigenzinnige en kritische benadering van klassieke trekpleisters en verborgen parels buiten de platgetreden paden. In de nieuwe Trotter vind je honderden budgetvriendelijke en uitgeteste horeca adressen. De intussen beruchte sappige stijl wordt gehandhaafd: een vleugje humor afgewisseld met een kritische noot.
Prijs: € 25,99

Reisgids Kust

Inspirerende, verrassende en relaxte reisgids voor liefhebbers van de Atlantische kust. Als je houdt van een laidback sfeertje, van kleine baaitjes, brede stranden en bijzondere restaurantjes, cafés en verblijven. De allerleukste plekken langs de kust van Portugal staan in dit boek. De adressen zijn vaak kleinschalig en altijd gerund met het hart.
Prijs: € 19,99

Reisgids Portugal

De Lonely Planet Portugal: de klassieke reisgids, praktisch zoals altijd. Deze Engelstalige gids staat boordevol foto’s, achtergronden, beschrijvingen en geschiedenis van Portugal. Je vindt daarnaast ook natuurlijk vele accommodaties, eetgelegenheden en activiteiten in de gids.
Prijs: € 16,99

Marjolein en Bart kopen een oude boerderij in de Alentejo in Zuid-Portugal en zeggen Nederland definitief vaarwel. Ze willen hun eigen olijfolie maken en verkopen en verder zelfvoorzienend en duurzaam leven. Een droom die uitkomt, maar er wacht hun ook een periode met uitdagingen, hard werken en tegenvallers.
Prijs: € 17,99

Bart en Marjolein raken bevriend met de dorpelingen, met wie ze zingen, praten, koken, eten, werken en feesten en die hun van alles leren over het land en de streek. Tot zich op een kwade dag iemand met slechte bedoelingen zich aandient en hun Portugese droom dreigt te verstoren…
Prijs: € 14,00

Een boek vol nostalgie en levenslust, met herinneringen aan goede en niet zo goede oude tijden, dat steeds weer uitkomt bij het Portugal van nu. Interessant en vlot geschreven boek voor als je Portugal en de Portugezen beter wilt leren kennen. Een aanrader!
Prijs: € 22,50

Pedro Sousa e Silva vestigt zich, moe van het societyleven in Lissabon, op het oude familiebezit gelegen in de meest geïsoleerde provincie van het land. Aanvankelijk lijken alle dromen van de hoofdpersoon omtrent het eenvoudige landleven bewaarheid te worden maar allengs slaat de idylle om in een nachtmerrie. Een roman over angst, achterdocht, hoogmoed en wraak.
Prijs: € 12,50

Prachtige en rake beschrijvingen van Gerrit Komrij over zijn leven en dat van zijn mede dorpsbewoners in een gehucht in het midden van Portugal. Een mooi boek dat je helpt om de Portugese mentaliteit op het platteland beter te doorgronden.
Prijs: € 15,00

Merkwaardig genoeg worden gidsen over zuidelijke landen vaak door niet-autochtonen geschreven. Deze prachtig geschreven gids over Portugal breekt met die traditie en biedt  de visie en kennis van de insider. J. Rentes de Carvalho belicht verschillende aspecten van het land: gastronomie, tradities, kunst, cultuur, literatuur, geschiedenis. Zijn aanpak is verfrissend origineel
Prijs: € 14,00

Met deze toegankelijke gids leer je snel Portugees spreken. Je kunt meteen aan de slag! Of je nu voor je werk het Portugees onder de knie moet krijgen, of je student of toerist bent, er is voor ieder wat wils: van praktische lessen, culturele weetjes en een Portugees-Nederlands miniwoordenboek tot audiotracks met dialogen, werkwoordenlijsten en nog veel meer!
Prijs: € 17,99

De Van Dale Miniwoordenboeken zijn handig om mee te nemen op (zaken)reis en om snel even een woord in op te zoeken. Het zijn kleine boekjes met een flexibele omslag die makkelijk in zak of tas passen. De goed leesbare lettergrootte en de steunkleur maken het opzoeken eenvoudig.
Prijs; € 11,99

Copyright Earth Tracks- Evelien Bogaart

Reacties zijn gesloten.