Noord Portugal

Wandelen in Noord Portugal

Noord Portugal is landelijk, groen, kalm en traditioneel. Je kunt hier wandelen langs eindeloze wijngaarden, historische steden, rustige stranden en door imposante natuurgebieden zoals Peneda-Geres.

Peneda-Geres is het enige nationale park van Portugal. het ligt dicht bij de Spaanse grens en is een prachtig, ruig gebied om te wandelen. Hier vind je granieten bergketens maar ook vruchtbare, groene dalen met traditionele dorpen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

Door het Noorden loopt de Caminho Portugues, de Portugese route van de Camino de Santiago. Het is eeuwenlang één van de belangrijkste pelgrimsroutes naar Santiago geweest en is de laatste jaren weer populairder aan het worden.

Je vindt hier ook het Atlantische kustpad. Wandelend over dit pad maak je van dichtbij het strandleven mee: de vissers, de havenplaatsjes en de altijd veranderlijke krachtige oceaan.

 

Cultuur in Noord Portugal

Behalve mooie natuur vind je in het noorden bijzondere steden die een belangrijk rol speelden in het ontstaan van Portugal. Zoals de bruisende stad Porto, het oude Guimaraes, dat wordt gezien als de wieg van Portugal en Braga, de oudste en meest heilige stad van het land.

Porto ligt aan de rivier de Douro. Aan deze rivier vind je ook de grote bekende Port huizen van de stad. Je kunt in velen een rondleiding krijgen en dit combineren met een boottochtje over de Douro. In het oude centrum kun je heerlijk dwalen door de smalle straatjes en langs de mooie oude panden.

Guimaraes is de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, en wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het oude centrum tussen de stadswallen en het kasteel staan op de Unesco lijst van werelderfgoed.

Vanuit Guimaraes is het een klein stukje naar Braga. Hier vind je de oudste kathedraal van het land en tevens de meeste kerken van Portugal. Eén van de pelgrimsroutes naar Santiago loopt dan ook langs de stad.

N. Portugal – Portugese Caminho

Deze 15-daagse wandelreis over de Portugese Caminho begint in Porto, je wandelt over de Atlantische route naar Santiago de Compostela. De bagage wordt vervoerd en je overnacht in fijne accommodaties.

Continue reading

N. Portugal – pelgrimstocht

Deze 8-daagse wandelreis over de Caminho Portugues begint in Porto en je wandelt vanuit Porto door het Spaanse Galicië naar Santiago de Compostela. De bagage wordt vervoerd.

Continue reading

N. Portugal – Caminho Portugues

Deze 8-daagse wandelreis begint in Porto en je wandelt over de centrale route naar de Spaanse grens. Via de Atlantische route wandel je langs de kust terug. De bagage wordt vervoerd, overnachtingen in comfortabele accommodaties.

Continue reading

N. Portugal – Peneda-Geres

Wandelreis door het indrukwekkende landschap van het nationale park Peneda-Geres in het uiterste noorden van Portugal. De bagage wordt vervoerd.

Continue reading

Reacties zijn gesloten.