Midden Portugal

Wandelen in Midden Portugal

Midden Portugal wordt ook wel het groene hart genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen. De streek biedt een gevarieerd landschap met bossen, rivieren, stuwmeren, natuurparken en een bergachtig binnenland. Het is een interessant en mooi gebied voor een wandelreis. Ook het kustgedeelte van deze regio, oftewel de Zilverkust  is een bezoek meer dan waard. Je kunt hier mooie wandelingen combineren met een bezoek aan één van de vele interessante historische dorpen en stadjes die je hier aantreft.

In midden Portugal vind je de Aldeias do Xisto oftwel de schist dorpen. Er zijn er in totaal 27 in Centraal Portugal. De tijd lijkt in deze dorpen veelal stil te hebben gestaan. Mooie wandelroutes verbinden de dorpen met elkaar.

Zo vind je hier de hoogste berg van Portugal, de Serra da Estrela (1992 m).

De Costa de Prata oftewel de Zilverkust van Portugal is nog een relatief onbekende bestemming bij het grote publiek. Deze kust loopt ten Noorden van Lissabon tot net onder Porto, je vindt hier mooie, uitgestrekte zandstranden, vissersplaatsen, rotskusten en een ruige zee waar het goed surfen is. Maar je kunt hier ook historische stadjes bezoeken en wandelen in de mooie natuur.
Het landschap is gevarieerd, naast de machtige oceaan vind je hier een glooiend groen binnenland met akkers, wijngaarden, bos, rivieren en een prachtige lagune. Onderweg kom je langs oude windmolens, dorpen en kerkjes. Vanaf de heuveltoppen heb je mooi uitzicht op de kustlijn.

 

Cultuur snuiven in Midden Portugal

Midden Portugal staat bekend om haar mooie oude steden en dorpen waar je heerlijk kunt dwalen door de smalle straatjes en je je kunt vergapen aan de prachtige panden.

Bezoek zeker de historische stad Coimbra, een leuke, levendige studentenstad met smalle straatjes, terrassen en vele studentencafé’s. Hier vind je de oudste universiteit van Portugal en één van de oudsten van Europa. Het indrukwekkende complex dateert uit de 13e eeuw! In de mooie botanische tuinen van Coimbra kun je na een dagje stad  heerlijk in het groen tot rust komen.
Een andere aanrader is Tomar, de stad van de tempeliers met het indrukwekkende Convento de Cristo, het oude aquaduct en het kasteel. Aan de rivier en in het stadspark kun je heerlijk relaxen.

Als je aan de Zilverkust bent raden wij je zeker aan om het mooie Middeleeuwse vestingstadje Obidos te bezoeken. Binnen de oude stadsmuren vind je een labyrinth aan smalle kleurrijke straatjes. Vlakbij vind je Caldas da Rainha met haar oude termale baden en mooie keramiek.
Een andere aanrader, vooral als je van een ruige zee houdt, is Nazaré waar elk jaar de hoogste en meeste spectaculaire golven worden gemeten. Je vindt hier ook één van de oudste visserstradities van het land.

Midden Portugal – Bergdorpen

Wandelen langs levadas en over oude keienpaden langs de mooiste bergdorpjes in het groene hart van Portugal. De bagage wordt vervoerd en je overnacht in sfeervolle guesthouses.

Continue reading

Midden Portugal – Serra da Estrela

Afwisselende wandelreis door het hoogste granietgebergte van Portugal, de Serra da Estrela. Prachtige wandelingen door woeste schoonheid en lieflijke cultuurlandschappen. Overnachtingen in bijzondere accommodaties en incl. bagagevervoer.

Continue reading

Reacties zijn gesloten.