Madeira & Azoren

Wandelen Madeira

Wandelen op Madeira

Op Madeira vind je meer dan 2000 km aan levadas. Deze irrigatiekanalen voeren water uit het noorden van het eiland, over en door de bergen naar het drogere zuiden waar ze o.a. wijngaarden, bananenplantages en groentekwekerijen van water voorzien.
Langs de levadas zijn paden aangelegd om deze te onderhouden; ze maken van Madeira een fantastische wandelbestemming. Langs de levadas kun je wandelen tot diep in het laurierwoud en door ongerepte natuur. Je komt langs watervallen en kleine meren.
Houd je van wat ruiger dan kun je ook kiezen voor de prachtige trails aan de oostkust en door het bergachtige binnenland met onderweg indrukwekkende uitzichten.

Madeira heeft een heerlijk mild klimaat met temperaturen van gemiddeld zo’n 17 graden in de winter tot 25 in de zomermaanden. Je kunt hier dan ook het hele jaar door heerlijk wandelen en genieten.

Wandelen Azoren

Wandelen op de Azoren

De Azoren zijn een Portugese eilandengroep midden in de Atlantische op ca. 1400 km afstand van Lissabon. Er zijn in totaal 17 eilanden waarvan er 9 bewoond zijn. alle eilanden zijn van vulkanische oorsprong maar ze hebben elk hun eigen karakter en landschappen.
Voor natuurliefhebbers en wandelaars zijn de Azoren echt een ‘must’. Je kunt hier walvissen en dolfijnen spotten, prachtige wandelingen maken en in één van de vele thermale baden heerlijk relaxen.

Er zijn op de eilanden vele wandelroutes uitgezet, van korte lichte wandelingen tot flink pittige tochten. Je wandelt langs vulkanen, kratermeren, ruige kliffen, theeplantages, wijngaarden, heetwaterbronnen en nog veel meer.

De Azoren hebben een zeeklimaat met milde temperaturen. In de winter is het gemiddeld zo’n 17 graden en in de zomer loopt de temperatuur op naar zo’n 24 graden. In de winter valt veel regen.

Azoren – wandelreis

Ontdek de Azoren, een paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers! Wandelen door indrukwekkende en afwisselende landschappen van de twee zuidelijke eilanden: São Miguel en Santa Maria. Verblijf in bijzondere accommodaties.

Continue reading

Azoren – wandelreis

Wandelreis over de drie kleine, maar prachtige eilanden Pico, Faial en Sao Jorge. Genieten van indrukwekkende landschappen en bijzondere flora. Wandelingen over de vulkanische eilanden vanuit sfeervolle pensions en hotels.

Continue reading

Madeira – wandelreis

Wandelreis op Madeira inclusief huurauto langs quinta’s en hotels. Optimale vrijheid met je huurauto en ruime keuze aan wandelingen maar ook tijd om te relaxen bij het zwembad van één van de bijzondere accommodaties.

Continue reading

Madeira – wandelreis

Prachtige 8-daagse individuele trektocht door de indrukwekkende natuur van het mooie Madeira. Tijdens deze trektocht zie je veel van het eiland en verblijf je op 6 verschillende plekken. De bagage wordt vervoerd.

Continue reading

Madeira – wandelreis

Afwisselende individuele wandelreis op het subtropische eiland Madeira. Wandelen door een groen vulkanisch berglandschap met diepe kloven en hoge kliffen. Verleng je wandelreis op het kleinere en drogere eiland Porto Santo.

Continue reading

Beste Natuurreisgids!

Buy Crossbill Guide Madeira

Reacties zijn gesloten.