onze wandelreizen

Wandelen in Portugal

Op deze site bieden wij kleinschalige wandelreizen & wandelvakanties in Portugal. Je kunt kiezen uit een individuele wandelreis, een singlereis, groepsreis of een wandelvakantie op maat. Je vindt hier prachtige bestemmingen waar het goed wandelen is. Maak je keuze uit een wandelreis of wandelvakantie in Noord Portugal, Centraal Portugal, de Alentejo of de Algarve. Alle regio’s bieden mooie wandelmogelijkheden.

Waar: Portugese camino & Atlantisch kustpad – Noord Portugal
Duur: 8 dagen
Wat: individuele wandelreis
Niveau: 2

De Portugese Camino is de Portugese variant van de pelgrimsroute naar Santiago. Hoewel minder bekend is het eeuwenlang één van de belangrijkste pelgrimroutes naar Santiago geweest.
De Portugese Camino bestaat uit verschillende routes die naar Santiago leiden. Onze 8-daagse wandelreis begint in het Noordelijke Porto en je wandelt over de centrale route van Ponte de Lima naar Valenca. Daarna keer je via de Atlantische route langs de kust terug naar Viana do Castelo.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: Peneda-Geres, Noord Portugal
Duur: 8 dagen
Wat: individuele wandelreis
Niveau: 2 – 3

Wandelreis in Noord Portugal door het indrukwekkende landschap van het nationale park Peneda-Geres in het uiterste noorden. In dit enige nationale park van het land, vind je ruige granieten bergketens, weelderige bossen en weidse hoogvlaktes afgewisseld met traditionele dorpen en kleinschalige landbouw. Het landschap is zeer divers: van dichte vegetatie tot bergweiden en uitgestrekte heidevelden. In de vier gebergten die deel uitmaken van het park, lopen rivieren en beken die overal watervallen vormen om vervolgens uit te monden in de stuwmeren.
Voor meer info en boeking, klik HIER

Waar: Rota Vicentina – Zuidwest Alentejo
Duur: 7 dagen of langer
Wat: individuele wandelreis
Niveau: 2

Deze individuele wandelreis over de Rota Vicentina in Portugal brengt je in één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa. De in totaal 400 km lange route leidt door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal. Je wandelt een deel van de route langs ongerepte kust met kleine baaien en stille stranden. Een prachtig gebied om te wandelen!
De route is in 2016 gecertificeerd door het Europese label “Leading Quality Trails – Best of Europe” en mag zich nu tot de beste wandelbestemmingen in Europa rekenen.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: Rota Vicentina – Zuidwest Alentejo
Duur: 8 dagen of langer
Wat: individuele trektocht
Niveau: 2

Deze wandelreis over de Rota Vicentina brengt je in één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa. De in totaal 400 km lange route leidt door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal.
Je wandelt langs een ruige, ongerepte kust met stille stranden en verder door het slaperige achterland van de Alentejo. Een prachtig verstild gebied om te wandelen!
De route is in 2016 gecertificeerd door het Europese label “Leading Quality Trails – Best of Europe” en mag zich nu tot de beste wandelbestemmingen in Europa rekenen.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: Rota Vicentina – Zuidwest Alentejo
Duur: 12 dagen
Wat: individuele trektocht
Niveau: 2

Deze wandelreis over de Rota Vicentina in Zuidwest Portugal brengt je in één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa. De route is in 2016 uitgeroepen tot één van de beste wandelbestemmingen in Europa! De in totaal 400 km lange route leidt door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal. Je wandelt vanaf het beginpunt Porto Covo in de Alentejo naar de kaap van Sao Vicente in het zuidwesten van de Algarve. Een prachtige tocht langs een ongerepte kust met stille stranden en door het rustige, nog traditionele achterland.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: natuur- en wandelreis – Zuidwest Alentejo
Duur: 8 dagen
Wat: single reis/groepsreis, standplaats
Niveau: 2

Wandelen langs een ruige, stille kust en door kurkeikenbossen. Genieten van mooie sterrenluchten, rust en ruimte om je heen. De zuidwestkust van de Alentejo is een goed bewaard geheim en een prachtplek om te wandelen.
Tijdens deze wandelreis  verblijven wij op een prachtige plek te midden van imposante kurkeiken en met een fantastisch uitzicht.
De wandelingen leiden ons door kleine dorpen, verstilde landschappen en een wilde kust met vele baaien, duinen en steile kliffen. Hier vind je het traditionele en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn ver te zoeken!
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: Rota Vicentina – Algarve
Duur: 8 dgn
Wat: individuele trektocht
Niveau: 2

Mooie wandelreis in de Algarve over het nieuwste deel van de Rota Vicentina aan de prachtige zuidwestkust van Portugal. Dit deel van de trail leidt je langs de indrukwekkende kust met haar kleurrijke rotspartijen en steile kliffen, woeste golven en stille strandjes. Het grootste deel van de zuidwest kust behoort tot het natuurreservaat: “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina” waardoor dit deel van de Algarve grotendeels ongerept is gebleven.
Je wandelt van het oude kustplaatsje Lagos naar de Kaap van Sao Vicente en door naar Vila do Bispo. De bagage wordt voor je vervoerd.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: Rota Vicentina – Algarve
Duur: 8 dagen
Wat: Single wandelreis – trektocht
Niveau: 2

Single wandelreis over het nieuwste deel van de Rota Vicentina langs de prachtige, ruige zuidwestkust van Portugal. Dit deel van het langeafstandspad is pas klaargekomen en leidt langs de indrukwekkende kust met haar kleurrijke rotspartijen en steile kliffen, woeste golven en stille strandjes.
Het grootste deel van de zuidwest kust behoort tot het natuurreservaat: “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina” waardoor dit deel van de Algarve grotendeels ongerept is gebleven.
Onze wandelreis brengt ons van het oude kustplaatsje Lagos verder naar het westen naar de kaap van Sao Vicente en door naar Vila do Bispo.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Waar: wandelen vanuit standplaats – Algarve
Duur: 8 dagen
Wat: single wandelvakantie, standplaats
Niveau: 2

Deze wandelvakantie in de Algarve brengt je naar een prachtig gebied in het zuidwesten van Portugal. Wij  wandelen langs ruige kliffen, woeste golven, stille strandjes en beboste heuvels.
De gehele zuidwest kust behoort tot het natuurreservaat: “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina”.
Achter de kust vind je het ongerepte binnenland van Portugal met beboste heuvels, olijfgaarden, kurkeikenbossen. En hier weer achter de bergen van het natuurgebied Monchique met de hoogste bergtop van de Algarve: de Foia.
Voor meer info en boeking, klik HIER.

Reisgarantiefonds en VvKR

Deze pagina is een initiatief van de reisorganisatie Earth Tracks die o.a. kleinschalige wandelreizen in Portugal aanbiedt. Daarnaast vind je op deze website ook wandelreizen van een aantal van onze collega’s.

Earth Tracks biedt ook wandelvakanties en actieve reizen op mooie bestemmingen in andere landen in Europa en aan de randen hiervan: Nederland, Slovenië, Spanje, Engeland, Georgië, Italië, Frankrijk, Bulgarije, Polen, Tsjechië, Roemenië en Turkije. Het zijn gebieden waar zij zelf enthousiast over zijn!

De reizen van Earth Tracks vallen onder de GGTO, het reisgarantiefonds voor gespecialiseerde kleinschalige touroperators waardoor je veilig en verzekerd bij ons kunt boeken.
 Earth Tracks is tevens aangesloten bij de VvKR de organisatie voor kleinschalige reisorganisaties.
De reizen van onze collega’s op deze website vallen niet onder Earth Tracks maar boek je bij de reisaanbieder zelf.

Earth Tracks
Tel: 06-21366693
info@earthtracks.nl
K.v.k nr: 34126713

GGTO
VVKR
Turkije Natuurlijk reizen
Copyright Earth Tracks- Evelien Bogaart

Reacties zijn gesloten.