onze wandelreizen

Wandelen in Portugal

Bij ons kun je terecht voor kleinschalige wandelreizen en wandelvakanties in Portugal. Je kunt kiezen uit een individuele wandelreis, een singlereis, groepsreis of een wandelvakantie op maat. Wij bieden prachtige bestemmingen in Portugal waar het goed wandelen is. Maak je keuze uit een wandelreis in Noord Portugal, Centraal Portugal, de Alentejo of de Algarve. Alle regio’s bieden mooie wandelmogelijkheden.

Waar: Portugese camino & Atlantisch kustpad Noord Portugal
Duur: 8 dagen
Wat: individuele wandelreis

De Portugese Camino is de Portugese variant van de pelgrimsroute naar Santiago. Hoewel minder bekend is het eeuwenlang één van de belangrijkste pelgrimroutes naar Santiago geweest.
De Portugese Camino bestaat uit verschillende routes die naar Santiago leiden. Onze 8-daagse wandelreis begint in het Noordelijke Porto en je wandelt over de centrale route van Ponte de Lima naar Valenca. Daarna keer je via de Atlantische route langs de kust terug naar Viana do Castelo.

Waar: Portugal – wandelreis in de Noordelijke Alentejo
Duur: 7 dagen
Wat: groepswandelreis

Ga mee op onze proef wandelreis door deze prachtige streek in de Noordelijke Alentejo in Portugal! Een landelijk, groen, cultuur- en waterrijk gebied. We wandelen langs de rivier de Taag, langs beekjes, oude watermolens, zwerfkeien, kastelen en de typische Alentejo huizen. Deze onbekende streek wordt wel “de andere Alentejo” genoemd en is veel groener en waterrijker dan de zuidelijke helft.
Wij hebben het gebied dit voorjaar “ontdekt” en zijn er zeer enthousiast over. We willen dit graag al wandelend met je delen!

Waar: Rota Vicentina – wandelreis Zuidwest Alentejo
Duur: 12 dagen
Wat: individuele wandelreis

Deze wandelreis over de Rota Vicentina in Zuidwest Portugal brengt je in één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa. De route is in 2016 uitgeroepen tot één van de beste wandelbestemmingen in Europa! De in totaal 400 km lange route leidt door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal. Je wandelt vanaf het beginpunt Porto Covo in de Alentejo naar de kaap van Sao Vicente in het zuidwesten van de Algarve. Een prachtige tocht langs een ongerepte kust met stille stranden en door het rustige, nog traditionele achterland.

Portugal wandelreis Rota Vicentina kust individuele trektocht 7 dgn

Wat/Waar: Rota Vicentina – wandelreis Zuidwest Alentejo
Duur: 7 dagen of langer
Wat: individuele wandelreis

Deze individuele wandelreis over de Rota Vicentina in Portugal brengt je in één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa. De in totaal 400 km lange route leidt door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal. Je wandelt een deel van de route langs ongerepte kust met kleine baaien en stille stranden. Een prachtig gebied om te wandelen!
De route is in 2016 gecertificeerd door het Europese label “Leading Quality Trails – Best of Europe” en mag zich nu tot de beste wandelbestemmingen in Europa rekenen. Al met al dus een goede keuze voor een wandelvakantie.

Waar: trektocht Rota Vicentina, Alentejo, Zuidwest Portugal
Duur: 8 dagen of langer
Wat: individuele wandelreis

Deze wandelreis over de Rota Vicentina brengt je in één van de mooiste en best bewaarde kuststreken van Europa. De in totaal 400 km lange route leidt door de natuurparken Zuidwest Alentejo en Costa Vicenta in het zuidwesten van Portugal.
Je wandelt langs een ruige, ongerepte kust met stille stranden en verder door het slaperige achterland van de Alentejo. Een prachtig verstild gebied om te wandelen!
De route is in 2016 gecertificeerd door het Europese label “Leading Quality Trails – Best of Europe” en mag zich nu tot de beste wandelbestemmingen in Europa rekenen. Al met al dus een hele mooie bestemming voor een wandelvakantie!

Waar: wandelen vanuit standplaats, Algarve
Duur: 8 dagen
wat: groepswandelreis voor singles

Deze wandelvakantie in de Algarve brengt ons naar een prachtig gebied in het zuidwesten van Portugal. Wij  wandelen langs ruige kliffen, woeste golven en stille strandjes. Sommige van de trajecten gaan over de Via Algarviana, een mooie lange afstandsroute van oost naar west Algarve. De gehele zuidwest kust behoort tot het natuurreservaat: “Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina”. Achter de kust vind je het ongerepte binnenland van Portugal met beboste heuvels, olijfgaarden, kurkeikenbossen. En hier weer achter de bergen van het natuurgebied Monchique met de hoogste bergtop van de Algarve: de Foia.

Waar: natuur- en wandelweek, ZW Alentejo
Duur: 8 dagen
Wat: groepsreis max. 8 personen

Wandelen door kurkeikenbossen en langs een wilde kust. Genieten van prachtige sterrenluchten, rust en ruimte om je heen. Tijdens deze reis in de Zuidwest Alentejo verblijven wij op een prachtige plek midden tussen imposante kurkeiken en met een fantastisch uitzicht.
De wandelingen leiden ons door traditionele gehuchten, langs oude boerderijen, beekjes en een ruige kust. De vele kurk- en steeneiken die je hier vindt steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap vaak Afrikaans aandoet. Hier vind je het traditionele en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken!

Reisgarantiefonds en VvKR

Deze pagina is onderdeel van de reisorganisatie Earth Tracks. 
Earth Tracks is aangesloten bij de GGTO, het reisgarantiefonds voor gespecialiseerde kleinschalige touroperators waardoor je veilig en verzekerd bij ons kunt boeken.
Earth Tracks is tevens aangesloten bij de VvKR de organisatie voor kleinschalige reisorganisaties.

Earth Tracks
Tel: 06-21366693
info@earthtracks.nl
K.v.k nr: 34126713

GGTO
VVKR
Turkije Natuurlijk reizen
Copyright Earth Tracks- Evelien Bogaart

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.